15.2.2012

Parsley, sage, rosemary and thyme


Toistaiseksi meillä kukkivat vain kaupan ruusut (ja itse asiassa nekin päätyivät jo biojätteeseen). Keittiössä juureksia pilkkoessani kuitenkin tajusin, että alkaa olla aika ryhtyä suunnittelemaan kevään istutushommia. Viime vuonna laitoimme ensimmäiset siemenet itämään 13. maaliskuuta, mutta tänä vuonna sen voisi tehdä pari viikkoa myöhemmin.

Nämä toteutuvat melko lailla varmasti:
  • Kokeillaan, onnistuiko mansikoiden talvehtiminen. Jos ei onnistunut, todennäköisesti istutamme uusia.
  • Tomaatteja meillä on ollut jo parina kesänä, ja on varmasti tänäkin kesänä, niin hyvältä ne maistuvat.
  • Basilikaa täytyy ehdottomasti saada, niin hyvältä se maistuu ja niin paljon sitä tulee käytettyä.
Mutta lisäksi voisi harkita seuraavia:
  • Muita yrttejä. Harmi, ettei keittiön ikkunalaudalle taida mahtua kovin montaa ruukkua. Tällä hetkellä minua houkuttaisivat ainakin rosmariini ja timjami (juuri tämä ajatus tuli mieleeni juureksia pilkkoessa, ja siitä tuli mieleeni myöskin tämän postauksen otsikko) ja kenties myös oregano.
  • Porkkanaa meillä on ollut parina kesänä, mutta viime kesänä se jäi välistä.
  • Viime vuonna mieheni haaveili sipulista, ja sipulillehan on aina käyttöä.
  • Viime syksynä luin jostain lehdestä jonkun kasvattaneen raparperia parvekkeella. Raparperikiisseli ja -piirakka kyllä houkuttelisivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti