21.1.2012

Muffinit x 2

Parina viikonloppuna on tehnyt mieli jotain pientä makeaa kahvin/teen kanssa ruoan jälkeen. Tässä pari muffinireseptiä, molemmat jossain määrin omaa sävellystä. Jälkimmäisen reseptin julkaisin vuosia sitten vanhassa blogissani (jonka sivumennen sanoen laitoin juuri salasanan taakse, koska siellä ei ollut mitään kovin ajankohtaista asiaa ja se tuntui keräävän lähinnä roskapostittajia). Tykkään sekä makeista että suolaisista muffineista, etenkin sellaisista resepteistä joissa ei tarvitse vatkata mitään, ja muutama vuosi sitten ostamani muffinipelti on ollut ahkerassa käytössä.

 

 
Banaani-suklaamuffinit (6 kpl)

2 dl + 1 rkl vehnäjauhoa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl maitoa
40 g margariinia sulatettuna
 
puolikas banaani haarukalla muussattuna
vähän suklaarouhetta
 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää loput aineet ja sekoita.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

(Tämä oli ihan ensimmäinen kokeilu tällä reseptillä. Ihan kiva, mutta pieni jatkojalostus ei olisi pahitteeksi: suklaata saisi olla taikinassa enemmän, ja ehkä muffinien päälle voisi tehdä koristelut sulatetulla suklaalla.




Marianne-kirsikkamuffinit (16 kpl)

2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 rkl kaakaojauhetta

3/4 dl öljyä
1 prk kirsikoita sokeriliemessä
1 ps mariannerouhetta

Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja kaakojauhe.
Lisää muna-sokerivaahtoon siivilöiden noin puolet jauhoseoksesta ja öljy. Sekoita varovaisesti.
Lisää loput jauhot edelleen siivilöiden ja kirsikoiden liemi.
Lisää myös mariannerouhe ja pieniksi pilkotut kirsikat. Sekoita varoen.
Jaa muffinivuokiin.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
(Mariannerouhetta voi halutessaan säästää pienen määrän valmiiden muffinien koristelemiseen.)

(Kuten sanottu, tämä on vanha resepti. Näitä on vuosien varrella tullut tehtyä useita kertoja ja nämä ovat keränneet kehuja. Ainoana ongelmana pitäisin hieman heikkoa koostumusta: nytkin pari muffinia hajosi osittain, kun siirsin niitä muffinipelliltä keittiön työtasolle jäähtymään.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti